exofilo

Εισαγωγή στη ζωγραφική.

Κουβαλώντας το θεόσταλτο ευοίωνο δώρο, που μέσα μου χορεύει και ζει το δημιουργικότερο μαγνιτοφίλημα, από την πυρομένη ανάσα της χρωματολίρας που δεν έχει σιωπή. Εκεί φλέγεται και φιλιέται το μύρο της αγάπης από ευδοκίμηση,αγκαλιασμένο με την χρωματιστή παλέτα της ψυχής , κατοικημένη από την πυρόσφαιρα της ζωγραφικής.

Έργα
exofilo7

Προσκυνητής στο άρωμά της.

Τίποτα δεν πλημμύρησε τα όνειρά μου όσο εσύ.Είσαι για μένα ο καθημερινός ήλιος με το αγιασμένο φωτεινό φίλημα που ξεχειλίζει το ουρανοφόρο μυροσίδι της αγάπης στο άπειρο, από ευωδιασμένη φτερουγούσα βροχή και ανάσα καθημερινής γονιμότητας.

exofilo12

Στο κόρφο σου φύτεψα τις ρίζες της ελευθερίας μου, ανάμεσα στα δροσώσταλα πυρπολημένα χρωματονήματα του ουράνιου τόξου της υδάτινης γραμμής σου Υφαίνοντας το ζωογόνο φως των χρωμάτων στο αρωματοφόρεμα του χιονόχρωμου καμβά σου. Ρουφώντας το χιλιόπλαστο, αφθονοηφαιστιακό φίλημα της δημιουργίας.Είσαι για μένα ότι ονειρεύτηκα. Είσαι για μένα η πιο όμορφη.

exofilo13

Βιογραφική Απολογία

Εκεί που κυριαρχεί ο σεβασμός υπάρχει η τάξη και η πρόοδος. Όπου και να σταθείς λειτουργεί η αρμονία της φύσης, ντυμένη με τη σκοτεινή και φωτεινή γοητεία της ομορφιάς. Βιγλίζεις σαν αετός την ελευθερία του απέραντου και του ταπεινού βάθους. Τα πετρόχτιστα σπίτια της, τα ψηλά πετροβούνια της, τα γάργαρα ποτάμια της, οι μεγάλες χαράδρες και το λιγοστό χώμα, όλα αυτά κρατούν την ισορροπία του σεβασμού αγκαλιάζοντας το ένα το άλλο.
Έτσι λειτουργεί Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΜΑΝΑ.

exofilo10

Αυτή είναι η γενέτειρά μου, η μεγάλη μάνα με το γαλατερό της φως, που μου έδωσε τη βροντερή της απάντηση. Τον σεβασμό της ουσίας των πραγμάτων. Στο φως της Γορτυνίας γεννήθηκα. Στο χωριό Σταυροδρόμι Αρκαδίας από τον Παναγιώτη Λεωνίδα Παπακωνσταντίνου και τη Χριστίτσα Ιωάννη Γεωργακοπούλου στις 4 Οκτωβρίου του 1945. Στην Ελεύθερη Γορτυνιακή Μάνα, εκεί γεννήθηκε ό,τι αγάπησα, εκεί γεννήθηκαν τα όνειρά μου, εκεί γεννήθηκε ό,τι αγαπάω, εκεί θέλω να ξαναγεννηθώ, στο χώμα της που μ’έθρεψε στην αγκαλιά του ήλιου της, στο πρώτο φως που γνώρισα, στο άρωμά της που δεν έχει τέλος.

exofilo6

Η αρετή είναι που ολοκληρώνει την προσωπικότητα του ανθρώπου, η συνέπεια και η αγάπη τον κάνουν καλύτερο. Πότε κόντρα και πότε κυλώντας στο ρεύμα του ποταμού χρόνου, προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και καλύτερος στη ζωγραφική. Βελτιώνομαι και ανακαλύπτω συνέχεια καινούργια τεχνάσματα, που με κάνουν να εργάζομαι αμέτρητες ώρες, απολαμβάνοντας την πιο μεγάλη χαρά και ευτυχία της ζωής μου.

exofilo5

Ρώτα για να μάθεις ήλιος να γενής κι όταν μεγαλώσεις γίνου Διγενής. Ζωγραφίζω από τότε που μπορεί η τρυφεράδα ενός παιδιού να ονειρεύεταινα γίνει ζωγράφος.  Η παιδική μου ηλικία, απ’ όσο μπορώ να θυμάμαι, ήταν γεμάτη θέληση, πάθος και όνειρα για τη ζωή. Τα όνειρα δεν σε εγκαταλείπουν ποτέ όταν τα πιστεύεις, ανθίζουν και δεν μαραίνονται όταν τ’ αγαπάς, ατσαλώνουν το χαρακτήρα της θέλησης και σε μεταφέρουν στο κέντρο του ήλιου. Όποιος μεθάει με όνειρα τον ήλιο συναντάει.Δάσκαλός μου στη ζωγραφική είναι η υπερβολική αγάπη που έχω για τη ζωγραφική. Απολαμβάνω την αγάπη της γι’αυτό και την αγαπάω. Η αγάπη σε γεμίζει με σιγουριά και σε πληρώνει με αγάπη.

exofilo4

Η αγάπη είναι αίσθημα ευγενικό, λαμπερό κόσμημα ομορφιάς, δύναμη της ψυχής και της καρδιάς που ομορφαίνει το ταξίδι της ζωής. Σταχυολογώντας τη ζωή και ταξιδεύοντάς τη, ζυμώθηκα με τη διαπλανητική της ανάσα.  Μαζεύοντας τον κρυσταλλένιο ιδρώτα της γνώσης από το ασπρογεννημένο αλάτι του σκόρπιου ήλιου και του παγωμένου αγέρα μεταγγίζοντας το κάθε τι που μάθαινα στις φλέβες μου σα φρέσκο αίμα. Έτσι με γνώρισε η ζωή αναβλύζοντάς με σαν πρωινή κραυγή φουρτουνιασμένου ωκεανού θαλασσοπορώντας σαν ηλιακή τροχιά σε διαρκή αναζήτηση. Από όλα αυτά και άλλα που σου μαθαίνουν τη ζωή, πλανήθηκα από δρόμο σε δρόμο γεμίζοντας το ποτήρι με υπέρμετρη σκέψη και διηνεκές φως, μοιράζοντας την αγάπη μου στο ψωμί της κάθε μέρας, σε στίχους και ζωγραφική.

exofilo9

Η ζωγραφική μου είναι ένας πλημμυρόβολος αγιάτρευτος έρωτας, φλεγόμενος με απειρόζεστη μεθοχρωματική τρέλα, σε μόνιμο Διονυσιακό γλέντι. Εκεί απολαμβάνω μεθώντας την αδιάκοπη ανθογεννημένη, μοριακή, γονιμοφόρο γύρη, χωνεύοντάς τη στη στομαχική προέκταση της γνώσης και της αγάπης μου για τη ζωγραφική, κολυμπώντας στο φλόγινό της φίλημα προσκυνητής.

exofilo14


Η απεικόνιση των έργων της ζωγραφικής, η σύνθεση και τα χρώματα πηγάζουν καθαρά από το προσωπικό ιδίωμα της δημιουργικής σκέψης.
Σε μια τεχνοτροπία που πλαισιώνει τη σφραγίδα της ζωγραφικής καλλιεργώντας τα χρωματοκύματα στο φύλλωμα του ουράνιου τόξου της ψυχής. Μπαίνοντας στη λεωφόρο του μυαλού, στη φωτεινότερη οριστικοποίηση της αλήθειας, η μνήμη είναι σα σφουγγάρι.  Αιχμαλωτισμένη και σφραγισμένη με αξιοθαύμαστα περιγράμματα, μαρτυρίες και φαντασιώσεις, καταγεγραμμένες στο στρατευμένο φρουρό της ψυχής, με συνταρακτικά στοιχεία αντικειμένων και γεγονότων, που έχω μαζέψει από παντού, με πολλαπλασιασμένη φωτεινή νύχτα και προσευχή, ζυμώνοντάς τα στην παλάμη των χεριών μου, στεφανωμένα με γλυκά φιλιά και ανάσα.

exofilo17

Επαναστατώντας και μη μπορώντας άλλο να κουβαλάω τον έλεγχο της τυραννικής λογικής, ταξιδεύω στο μεγαλείο της ελεύθερης, απειροδιάστατης υπερβατικής φαντασίας του υποσυνείδητου. Προσπαθώντας να πετύχω μαρτυρίες και μυστικά της μνήμης, παλεύοντας στα στρωσίδια του μυαλού και στις παλίρροιες της αχαλίνωτης φαντασίας, που γεννά συνέχεια στοιχεία μιας σύγχρονης εικόνας. Μιας ζωγραφικής πέρα από το πραγματικό, σ’ένα σύγχρονο νευρωνικό δίκτυο έμπνευσης, μ’έναν τρόπο προσωπικής αντίληψης. Γεμίζοντας το κάμπο της ψυχής μου με καινούργια έργα ζωγραφικής μαγνητισμένα από φώσφοροθάλασσα και αλήθεια.

exofilo15

Μεθώντας από την πηγή της εκρηκτικής μνήμης, η ησυχία μου φέρνει αναστάτωση, γι’αυτό και δεν ησυχάζω ποτέ, από τον ευωδιασμένο ανεμοστρόβιλο της αδιάκοπης δημιουργικής δοξασίας που διαστέλλεται και πλημμυρίζει την αχαλίνωτη αγάπη μου για τη ζωγραφική ταξιδεύοντας στην αγκαλιά των χρωμάτων σαν λευτερωμένη αυγή.

exofilo2

Έτσι πλανιέμαι σε μια ευτυχία, που είναι πλατύτερη και από το φως του ήλιου.Θέλω να ζω ό,τι φιλιέται και αγάπησα. Άλλο τίποτα δεν ζητάω, μονάχα να χορτάσω ζωγραφική.

Έργα