ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΠΟΖΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Έχεις Επιλογή
Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς δουλειά, κόπους και θυσίες. Όσα καταφέραμε τα τελευταία τρισήμιση χρόνια, τα καταφέραμε όλοι μαζί. Το έργο συνεχίζεται και πρωταγωνιστές είμαστε όλοι εμείς, οι δημότες του Δήμου Τρίπολης. Μαζί συνεχίζουμε, Μαζί οραματιζόμαστε, Μαζί δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα δήμο ορόσημο. Μαζί επιλέγουμε το πώς θα μας κρίνουν αύριο τα παιδιά μας. Σε αυτές τις εκλογές κρινόμαστε από τις επιλογές μας…
 Γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 19.7.1975. Ο πατέρας του Ηλίας, κατάγεται από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας και η μητέρα του Ευφροσύνη το γένος Κωνσταντίνου Καψιμαλάκου από το Χρυσοβίτσι του Δήμου Φαλάνθου. Έζησε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια στην Τρίπολη και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Τριπόλεως το έτος 1993. Τον ίδιο χρόνο εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το έτος 1998. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1999 – 2001) στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1998 εγγράφηκε ως ασκούμενος δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως και από το 2000 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Τρίπολη. Ασχολήθηκε, από τα μαθητικά του χρόνια, ως ενεργό μέλος στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ για να συνεχίσει με το φοιτητικό συνδικαλισμό στη Θεσσαλονίκη, όπου ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια ως υπεύθυνος του τομέα ιδεολογίας και διαφώτισης στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Αρκαδίας από το 2000 έως το 2004 ενώ εξελέγη για δύο συνεχόμενες θητείες μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ έως το 2007, κατά τις οποίες διετέλεσε και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της στη συνέχεια της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ). Την περίοδο 2005 – 2008 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως. Από το 2002 είναι παντρεμένος με τη Μαρία Καπόγιαννη, φιλόλογο και έχουν δύο παιδιά τον Ηλία και την Ευαγγελία .
Πάντα πίστευα, ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί την πλέον άμεση και ανόθευτη μορφή Δημοκρατίας, όπου τα κέντρα λήψεως αποφάσεων δεν είναι απομακρυσμένα ούτε «περιχαρακώνονται» στα στενά όρια της πρωτεύουσας, πλήρως αποστασιοποιημένα από τις πραγματικές, καθημερινές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ο έλεγχος των δημοτών στους αιρετούς είναι άμεσος και αποτελεσματικός ενώ ταυτόχρονα, μέσω της άμεσης εκλογής, επιτυγχάνεται η ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση, δηλαδή το απαραίτητο δημοκρατικό έρεισμα, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος, που δεν είναι άλλος από την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας, της ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στο πλαίσιο της ευρύτερης αναγκαίας και δυνατής συναίνεσης και συμμαχίας. Θεωρώ ότι μόνο μέσω του ενισχυμένου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης καθίσταται δυνατή η μετεξέλιξή της σε έναν αποτελεσματικό πλέον διαχειριστή υπηρεσιών, ιδίως στην καθημερινή ζωή των δημοτών. Μόνο μία ενισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και να αποτελέσει το ουσιαστικό εφαλτήριο για την ενίσχυση της επαγγελματικής δράσης, της επιχειρηματικότητας, της ορθολογικής διαχείρισης των δημόσιων πόρων με απώτερο στόχο τη συμβολή όλων ανεξαιρέτως στη δημοσιονομική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Η συμμετοχή όλων στις εκλογές του Μαϊου δεν είναι απλά θέμα «επιλογής», είναι υπόθεση εθνική, που σηματοδοτεί ουσιαστικά τη συλλογική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΠΟΖΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Δικηγορικό Γραφείο:

Σπετσεροπούλου 13, Τρίπολη

www.giannisbozos.gr

Τηλ: 2710 235606, 6946 912208

email: johnbozos@ath.forthnet.gr